torsdag 26 november 2009

Nämen, whats up?





Priset på saffran är jättedyrt i år. Det här är icke bra för en little old lady som vill baka mycket nu i jul. 40 kr för 0,5g, vad hände?

Men jag passar på att dela med mig av världens godaste Apelsin och Saffranskaka. Alla måste baka!

200 g smör
1 g saffran
1 apelsin - saft och rivet skal
2 ägg
2½ dl socker
1 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Smörj och bröa en slät rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Smält matfettet och låt det svalna. Stöt saffranet i en mortel, gärna med en sockerbit eller lite strösocker. Blanda saffran med smöret, smaken kommer fram mycket bättre!
Borsta apelsinen i varmt vatten.Torka den. Riv skalet och pressa ur saften.Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt matfett, mjölk samt skal och saft av apelsinen. Blanda mjölet med bakpulvret och rör ner det i smeten. Häll den i formen. Grädda i 175°C, i nedre delen av ugnen, ca 40 min.
Pudra florsocker över kakan när den ska serveras.
Supergott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar